Arne

9 voorbeelden van bitcoin phishing emails

Er zijn tientallen manieren waarop online fraudeurs de crypto wereld gebruiken om hun louche praktijken aan de man te brengen. Een van de meest voorkomende bitcoin scams is het versturen van bitcoin phishing mails naar duizenden slachtoffers. Maar hoe ziet zo'n phishing mail er precies uit? Welke kenmerken hebben ze? In dit artikel leggen we alles uit en geven we je ook 9 voorbeelden mee.

Image
Screenshot voor artikel bitcoin oplichting phishing

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij oplichters duizenden valse emails versturen naar nietsvermoedende slachtoffers met de intentie om gevoelige informatie vast te krijgen. Denk aan gebruikersnamen, wachtwoorden, kredietkaartnummers of de privé sleutels van je crypto wallet.

Het dankt zijn naam aan de lage slaagkans van iedere verstuurde email.

De oplichters zijn als het ware aan het vissen (phishing) naar slachtoffers.

Hoe meer emails de fraudeurs versturen, hoe groter de kans dat er effectief iemand intrapt.

Wat is een Bitcoin phishing email?

Een bitcoin phishing email is een oplichtersmethode om gevoelige informatie los te krijgen bij crypto eigenaars en wannebe crypto eigenaars.

Het doel van deze emails is om jou een account te laten maken en vervolgens jou kredietkaartgegevens te stelen. Hiervoor gebruiken de oplichters verschillende trucjes waarmee ze inspelen op de hebzucht en onwetendheid van mensen. 

De meest voorkomende phishing email is dat je zogezegd een betaling in bitcoin hebt ontvangen die je snel in ontvangst moet nemen. Natuurlijk moet je eerst een account maken, je kredietgegevens invullen of soms zelfs een klein bedrag storten om deze transactie "geldig" te maken.

Dat hebben de oplichters "slim" bedacht.

Hoe moet je Bitcoin mails blokkeren?

Wanneer je bitcoin mails ontvangt betekent dat dat de fraudeurs jouw emailadres in hun bezit hebben. De meeste emailadressen worden opgekocht in grote aantallen op de zwarte markt. Wat weinig internetgebruikers weten is dat veel schijnbaar onschuldige websites, emailadressen verkopen aan de lopende band. 

Soms staat er vanonder in de email dat je de bitcoin mail kan afmelden, dit is natuurlijk niet mogelijk.

Nooit klikken op een knop, url of link die in zo'n email staat!

Het enigste wat je kan doen is om zoveel mogelijk bitcoin phishing mails als spam aan te duiden in je email client. Hopelijk komen er zo minder emails in je inbox terecht en worden ze automatisch in je spamfolder geplaatst. 

 

€1000 Bonus bij Bitvavo

Registreer een gratis account via de onderstaande knop en betaal geen transactiekosten op je eerste aankoop tot maximaal 1000€. Enkel geldig voor nieuwe investeerders tot 7 dagen na registratie.

Registreren

Bitvavo

Nederlandstalige exchange voor beginnende en ervaren traders.
Makkelijk cryptomunten kopen en verkopen met Bancontact, Creditcard, Paypall en Ideal.
Van Euro naar meer dan 100+ digitale valuta.

  • Meer dan 100 cryptomunten kopen en verkopen
  • De laagste transactiekosten
  • Gebruiksvriendelijke interface
€1000 Bonus bij Bitvavo

9 voorbeelden van bitcoin phishing emails

We hebben onze gebruikers gevraagd om screenshots te sturen van de bitcoin mails die zij ontvangen. Je kan duidelijk zien dat er verschillende fraudeurs bezig zijn met elk verschillende methodes.

Klik op de screenshot om hem te vergroten.

Deel deze pagina met vrienden of collega's

Of praat erover in onze crypto community

 

Gerelateerde artikels