Arne

Ethereum miners maken meer dan $1 miljard omzet in Februari

De populariteit van cryptomunten zoals bitcoin (BTC) en Ether (ETH) valt niet te ontkennen. Wanneer we de netwerkactiviteit van beide munten analyseren, kunnen we enkel concluderen dat deze in stijgende lijn omhoog gaat. De netwerkactiviteit van miners op het Ethereum netwerk is bijzonder interessant. Zij hebben voor het eerst een omzet gedraaid van meer dan $1 miljard dollar.

Image
Stockphoto voor artikel hoge transactiekosten op Ethereum

Het Ethereum netwerk had de laatste maanden te kampen met extreem hoge transactiekosten. $40 tot $50 voor een simpele transactie te executeren is niet niks. Ethereum miners plukken hier de vruchten van, zij valideren de transacties en leggen ze vast op de blockchain. De transactiekosten die je moet betalen gaan integraal naar de miners als compensatie voor hun geleverde diensten.

Maar waarom zijn de transactiekosten zo hoog?

In het verleden was dit nooit het geval.

Waarom heeft Ethereum hoge transactiekosten?

De populariteit van Ethereum en diens interne munt Ether valt niet te onderschatten. Ether is de tweede bekendste cryptomunt en heeft op de dag van schrijven een marktkapitalisatie van $176 miljard

Zulke hoge transactiekosten zijn niet enkel te danken aan de populariteit van Ether. In tegenstelling tot Bitcoin kan de blockchain van Ethereum nog voor twee andere dingen gebruikt worden behalve transacties faciliteren:

  1. Programmeren en runnen van ERC-20 Tokens
     
  2. Programmeren en runnen van smart contracts

Beide zien we geïmplementeerd worden in de laatste nieuwe DEFI en NFT hype.

Wat is DEFI?

Defi is de afkorting van “Decentralised Finance” en is een movement binnen de crypto wereld om het hele financiële landschap te decentraliseren. Waar je vroeger enkel kon lenen bij de bank, financiële instellingen of bij louche figuren kan je dat nu veilig doen op de blockchain. Er zijn tal van nieuwe crypto tokens die runnen op het Ethereum netwerk en die gebruik maken van diens geavanceerde smart contracts.

Met als gevolg, meer transacties op het Ethereum netwerk.

Wat is een NFT?

NFT staat voor non-fungible token en is een andere hype waar momenteel Crypto twitter in de ban van is. Dit zijn speciale crypto tokens met een unieke eigenaar. Het wordt momenteel gebruikt in de wereld van kunst en collectables. Op platformen zoals Opensea kan iedereen zoeken naar kunstwerken op de blockchain. 

Met als gevolg, meer transacties op het Ethereum netwerk.

De omzet van miners

 

Hoewel deze hoge transactiekosten een zware domper zijn voor fervente gebruikers, zijn dit net gouden tijden voor de miners die de transacties valideren. Niet enkel is de omzet van Ethereum miners nog nooit zo hoog geweest. Ook is er een duidelijke procentueel verschil te zien tussen de Subsidy (blockreward) en de transactiekosten in vergelijking met vorige maanden.

Nog nooit waren transactiekosten zo’n groot percentage van de omzet.

Hoop aan de horizon

Momenteel kan Ethereum slechts 15 transacties per seconde verwerken, dit is natuurlijk niet genoeg voor zo’n gigantisch ecosysteem. The Ethereum 2.0 upgrade moet een einde brengen aan deze ongemakkelijke situatie. Hier wordt het huidige Proof-of-Work consensus algoritme ingewisseld tegen Proof-of-Stake.

Vanaf dat moment zal het netwerk 1,500 transacties per seconde kunnen verwerken en zal mining op de Ethereum blockchain verleden tijd zijn. 

Deel deze pagina met vrienden of collega's

Of praat erover in onze crypto community

 

Gerelateerde artikels