Arne

11 manieren om geld te verdienen met bitcoin en altcoins

Online geld verdienen is met de komst van cryptocurrencies weer wat makkelijker geworden. Opportuniteiten links en rechts voor ondernemers die de moeite willen nemen om zich bij te scholen. Van een passief maandelijks inkomen tot het runnen van een digitaal miljardenbedrijf. In de crypto wereld is the sky the limit. In dit artikel bespreken we de 11 manieren die ‘s werelds grootste crypto winnaars gebruiken.

Image
Intro foto voor artikel geld verdienen met bitcoin en altcoins

Geld verdienen met bitcoin en andere cryptocurrencies heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. De hele wereld stond te kijken wanneer bitcoin voor het eerste de kaap van $20.000 bereikte. Dat moment was voor velen de wake up call om zich beter te informeren over dit interessante topic.

Steeds meer ondernemers kijken naar de blockchain wereld om hun ambitie waar te maken. Van het beleggen in cryptomunten tot het starten van een crypto exchange, iedereen die met de computer overweg kan kan online geld verdienen.

In dit artikel bespreken we 11 verschillende manieren waarop je geld kan verdienen met bitcoin en andere cryptomunten. 

1) Beleggen in cryptomunten

Iedereen die de blockchain technologie goed begrijpt zal beseffen dat cryptomunten hier zijn om te blijven. Zonder interne munt heb je namelijk niet voldoende incentief om een decentraal platform werkende te houden.

Beleggen in cryptomunten is de laatste jaren erg makkelijk geworden voor nieuwe investeerders. Je registreert een account op een crypto exchange, je valideert je identiteit aan de hand van je identiteitskaart en vervolgens ben je klaar om je eerste cryptocurrencies te kopen.

Investeerders kiezen vaak verschillende cryptomunten om in te beleggen. Blockchain projecten die veilig, robuust of innovatief zijn krijgen daarbij de voorkeur. Ze doen onderzoek naar ieder project waarin ze investeren en kijken vooral naar wat de toekomst mogelijk in petto heeft.

Geld verdienen met bitcoin en andere munten is een kwestie van beleggen op het juiste moment.

Buy low and sell high.

Waar kan je beleggen in cryptomunten?

Beleggen in cryptomunten kan niet bij de bank maar wel op een crypto exchange. Dit zijn gespecialiseerde websites voor het beleggen in digitale cryptovaluta. Bij Bitvavo moet een nieuwe investeerder geen transactiekosten betalen op de eerste 1000€ aan cryptomunten.

Wat zijn de beste cryptomunten om in te beleggen?

De beste cryptomunten om in te beleggen zijn diegene met het meeste toekomstperspectief. Bitcoin en Ethereum worden het meest gekozen door investeerders. Ook altcoins zoals Chainlink en Tezos winnen steeds meer aan populariteit.

€1000 Bonus bij Bitvavo

Registreer een gratis account via de onderstaande knop en betaal geen transactiekosten op je eerste aankoop tot maximaal 1000€. Enkel geldig voor nieuwe investeerders tot 7 dagen na registratie.

Registreren

Bitvavo

Nederlandstalige exchange voor beginnende en ervaren traders.
Makkelijk cryptomunten kopen en verkopen met Bancontact, Creditcard, Paypall en Ideal.
Van Euro naar meer dan 100+ digitale valuta.

  • Meer dan 100 cryptomunten kopen en verkopen
  • De laagste transactiekosten
  • Gebruiksvriendelijke interface
€1000 Bonus bij Bitvavo

2) Cryptomunten kopen en verkopen

Cryptomunten kopen en verkopen, trading in het Engels, is één van de meest lucratieve manieren om online geld te verdienen met bitcoin en altcoins. Traders doen dit met slechts één doel voor ogen, winst maken. 

Een trader kan winst maken als de koers van bitcoin omhoog gaat, maar ook als hij omlaag gaat. Dat wordt ‘Shorting’ genoemd en is mogelijk op speciale exchanges waar je kan margin traden. Bybit is daar bijvoorbeeld één van.

Risk management is de techniek die gebruikt wordt om het risico dat men loopt te controleren. Eens men het potentieel verlies controleert, controleert men ook de potentiële winst. 

3) Mining

Misschien is meehelpen aan het onderhoud en voortzetting van de blockchain wel de manier voor jou om online geld te verdienen.

Miners bundelen transacties samen in een block en proberen deze achteraan de blockchain toe te voegen.

Ze doen dit niet met zware machines maar wel met behulp van gespecialiseerde computers. 

Vooraleer miners een block kunnen toevoegen achteraan de blockchain moeten ze eerst een moeilijke wiskunde puzzel oplossen.

De eerste miner die de puzzel op kan lossen krijgt als financieel incentief de transactiekosten van de gevalideerde transacties en het block reward.

Wat is het block reward?

Het block reward is de compensatie die een miner krijgt voor het toevoegen van het nieuwe block. Die compensatie krijgt hij niet in euro’s of dollars maar wel in de interne munt van de blockchain. In het geval van Bitcoin zal de miner bitcoin ontvangen als compensatie. 

Dit is trouwens de enigste manier waarop nieuwe bitcoin op de markt komen.

Is mining winstgevend in België en Nederland?

Bitcoin mining is in België en Nederland niet winstgevend omwille van de hoge prijs van elektriciteit. Maar voor al wie zonnepanelen heeft liggen kan het wel een leuk extraatje zijn. In Belgïe moet je namelijk betalen voor het te veel aan stroom dat je produceert.

4) Staking

Mining is niet de enigste manier om mee te helpen aan de blockchain. Bij staking moet je geen dure grafische kaarten, processors of computers kopen en ook geen elektriciteit verbruiken om online geld te kunnen verdienen.

Hoe werkt staking?

Bij het proof-of-stake mechanisme worden nieuwe blocks toegevoegd aan de blockchain door middel van staking. Staking is het vastzetten van een bepaalde hoeveelheid cryptomunten in een speciale wallet. Hoe meer cryptomunten je vastzet hoe meer kans je hebt om gekozen te worden als validator van het nieuwe block en zo het block reward in de wacht te slepen.

Op crypto exchange Bitvavo kan je bij de creatie van je account staking inschakelen.

Welke cryptomunten kan je staken?

Je kan enkel cryptomunten staken die het Proof-of-stake consensus mechanisme gebruiken. EOS, Cardano, Tezos en Neo zijn hier enkelen van. Op crypto exchange Bitvavo kan je makkelijk kiezen welke cryptomunten je wilt staken.

Is staking winstgevend in België en Nederland?

Omdat je geen energiekosten moet betalen is staking winstgevend in België en Nederland. Je kan rekenen op een rendement tussen de 2% en 10% op jaarbasis als je de juiste cryptocoins kiest om te staken in de juiste marktcondities.

Image
screenshot van internet marketing foto

5) Affiliate Marketing

Al sinds jaar en dag zoeken bedrijven naar manieren om hun producten en diensten te promoten. Denk aan advertenties, promofilmpjes, acties en kortingen allerhande. Maar bedrijven met een digitale aanwezigheid hebben ook nog een extra optie. Een optie waarbij ze de hulp inschakelen van partners (affiliates) verspreid over heel de wereld. 

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij het bedrijf een commissie betaalt aan de partner wanneer een product of dienst verkocht wordt met de hulp van die partner. 

Denk aan een blogger die een artikel schrijft over een bepaald merk van schoenen. In het artikel staat er dan vaak een link naar de webshop van dat merk. Door middel van gesofisticeerde software weet de webshop van waar de bezoeker komt. Als de bezoeker dan beslist om het product of dienst te kopen dan krijgt de blogger daar een commissie voor.

Er zijn tal van bedrijven in de crypto wereld die gretig gebruik maken van dit systeem om nieuwe klanten te lokken.

Affiliate marketing bij Crypto exchanges en brokers (handelsplatformen)

Iedereen kan een crypto exchange gratis gebruiken maar als je beslist om te kopen of te verkopen betaal je wel een kleine extra kost. Het is die extra kost waarop de affiliate marketing gebaseerd is. Bedrijven zoals BybitBitfinex en Bitvavo hebben een ongelofelijk lucratief affiliate programma.

Je krijgt daar namelijk niet eenmalig een commissie als iemand koopt of verkoopt, maar levenslang.

Een partner van Bybit krijgt een commissie van 30% iedere keer als een doorverwezen gebruiker koopt of verkoopt. Beslist die gebruiker om ook partner te worden? Dan krijg je nog eens 10% commissie op iedere gebruiker die hij of zij doorverwijst.

Affiliate marketing bij Crypto Wallets 

Wanneer je bitcoin wilt kopen en een account aanmaakt op een exchange, dan maak je automatisch ook een online crypto wallet aan. Je kan zo’n wallet vergelijken met een rekening bij de bank, maar dan online en uitsluitend voor cryptomunten. De wallet geeft je een overzicht van alle munten en houdt de private sleutels ervan bij.

Het probleem met zo’n online wallet die je van de exchange krijgt? Die is online toegankelijk. Als jij kan inloggen op de exchange en je coins verplaatsen dan kan een hacker dat ook. Steeds meer mensen opteren daarom voor een hardware wallet. Een usb achtig apparaatje dat functioneert als wallet en die de toegang tot jouw coins offline haalt.

Een hardware wallet zoals Trezor heb je al voor €50 maar kan oplopen tot meer dan €500. Het is op die prijs dat de affiliate marketing gebaseerd is.

Een partner van Trezor krijgt een commissie van 10% op iedere verkoop. 

 

Zakelijke ideeën in affiliate marketing

1) Start een blog waar je artikelen schrijft over de verschillende exchanges en wallets.

2) Start een youtube kanaal waar je videos maakt met crypto markt updates.

3) Start een adviesbureau voor mensen die crypto eigenaars willen worden maar niet de nodige technische kennis hebben.

6) Margin lending

“Pas op, geld lenen kost ook geld” is de slogan die we vaak te horen krijgen bij reclamespotjes van banken en financiële instellingen. 

De enigste reden dat deze financiële instellingen leningen kunnen geven is omdat wij spaarders ons kapitaal op de bank hebben staan. Meer dan 1% rente op een lening maar slechts 0.25% interest voor de spaarders wiens kapitaal gebruikt wordt is niet bepaald eerlijk. 

Als belegger In de crypto wereld kan je zelf een bank worden. Je kan namelijk je eigen cryptocurrencies uitlenen aan een vooraf bepaald dagelijkse rentevoet. 

Wie maakt gebruik van margin lending?

Ervaren crypto traders gebruiken een investeringstechniek genaamd “margin trading”, handelen met hefboomwerking. Hierbij worden bitcoin en altcoins geleend om onder andere grotere posities in te kunnen nemen en potentieel meer winst te kunne maken. 

Platformen zoals Bitfinex geven gebruikers de mogelijkheid om tot 5 maal de initiële inzet te lenen. Je kan hier dus met 1 bitcoin als onderpand een trade openen ter waarde van 5 bitcoin. De overige 4 bitcoin worden geleend van de gebruikers die aan margin lending doen.

Hoe krijg je zo’n lening als handelaar? 

De lening start automatisch wanneer een handelaar een trade opent met een grotere positie dan hij/zij beschikbaar heeft, bij het sluiten van de trade wordt de lening automatisch vereffend en het verschil verrekend met het kapitaal van de handelaar. 

Iedere trade die met hefboomwerking wordt genomen heeft ook een liquidatie prijs. Dit is het punt waarop de trade automatisch gesloten wordt om de lening veilig te stellen. Het geleende geld wordt zo, samen met de rente, altijd terugbetaald.

Hoe hoog is het rendement van margin lending?

Een passieve investeerder kan op een platform zoals Bitfinex, op nog geen vijf minuten, zijn cryptomunten beschikbaar stellen voor dit soort leningen. Je kan zelfs de dagelijkse rentevoet instellen die je minimum verwacht. 

In de juiste marktcondities kan deze vorm van online geld verdienen een rendement opleveren tussen de 3 en 20% op jaarbasis.

Image
screenshot yieldfarming op Aave

7) Yieldfarming

Yield farming, ook liquidity mining genoemd, is een manier om bonussen te ontvangen met je cryptomunten door deze vast te zetten in een liquidity pool.

Het is een relatief nieuw concept binnen de blockchain wereld. Yield farming kent zijn oorsprong in 2020 door de opkomst van de DEFI (Decentralized Finance) beweging.

Deze beweging staat aan het voorfront van de decentralisatie van financiële toepassingen.

Wat is een liquidity pool?

Een liquidity pool is een smart contract waar gebruikers hun cryptomunten in kunnen plaatsen en zo bonussen verdienen. Wanneer ze dit doen worden ze liquidity providers (LP’s) genoemd. 

Hoe werkt Yield farming?

Liquidity providers stoppen cryptomunten in een liquidity pool. Deze pool kan vervolgens gebruikt worden door een marktplaats waar gebruikers tokens/coins kunnen lenen, uitlenen en wisselen. Iedereen die deze marktplaats wilt gebruiken moet hier natuurlijk voor betalen.

Iedere keer als je leent, uitleent of wisselt betaal je hierop een kleine extra kost, een fee.

Deze fee wordt vervolgens uitbetaald aan de liquidity providers aan de hand van hoeveel liquidity zij hebben verschaft. Hoe meer fondsen jij in de liquidity pool steekt hoe groter jouw deel.

Hoe hoog is het rendement van yield farming?

De implementatie van dit concept kan op veel verschillende manieren gebeuren. Ieder crypto project dat yield farming en liquidity pools gebruikt beslist zelf wat voor rendement ze aanbieden. 

Gebruik makende van de juiste liquidity pools kan deze vorm van online geld verdienen een rendement opleveren van tussen de 5% en de 250% op jaarbasis. 

8) Crypto trading bot programmeren

Het voordeel van de digitale wereld is natuurlijk dat je heel veel kan automatiseren, alsook het kopen en verkopen van cryptomunten. Een automatische trading bot koopt en verkoopt cryptomunten aan de hand van vooraf gedefinieerde signalen.

Zo’n bot kan iedereen zelf thuis met de juiste kennis programmeren. De truc is niet om hem werkende te krijgen maar wel om hem winstgevend te krijgen. Geld verdienen met bitcoin en altcoins wordt op die manier wel heel makkelijk.

Jammer genoeg is het programmeren van zo’n bot een erg moeilijke opgave. Het vergt veel trial and error en het is nooit op voorhand zeker of je winstgevend zal zijn. Daarom kan je beter automatische trading bot software kopen op een online website.

9) Cryptomunt starten

De blockchain is hot! Blockchain bedrijven zijn hot en een eigen cryptomunt uitbrengen is nog nooit zo makkelijk geweest. Je eigen cryptomunt starten klinkt thans heel moeilijk maar in werkelijkheid is het dat niet. Dit komt omdat bijna alle crypto projecten open source zijn. 

Het creëren van een bedrijf rond die nieuwe cryptomunt is veruit het moeilijkste gegeven.

Hoe start je je eigen cryptomunt?

Wil je je eigen cryptomunt starten dan heb je allereerst een goed idee nodig, iets dat innovatief maar ook bruikbaar is. Een idee waar je vele nieuwe investeerders en blockchain enthousiasten in meekrijgt. Vervolgens moet je een crypto token maken door de blockchain technologie te gebruiken van bijvoorbeeld Ethereum. Je eigen crypto token maken kan al op enkele uurtjes. Krijgt je token erg veel tractie? Dan is het misschein tijd om je eigen blockchain te beginnen.

10) Crypto exchange starten

Zelf een crypto exchange starten is misschien wel het idee voor jou. Een exchange verdient geld iedere keer als er een klant koopt of verkoopt.

Om je een zicht te geven op het potentieel : In 2017 heeft crypto exchange Coinbase een omzet van 1 miljard dollar gehaald. 

Een eigen crypto exchange starten is natuurlijk niet zo simpel. De technologie noodzakelijk om alles vlot en veilig te laten verlopen is van hoge kwaliteit. Je kan makkelijk rekenen dat wanneer je zo’n platform laat bouwen door een erkend bedrijf, je tussen de 200.000 en 1 miljoen Euro kwijt bent.

Zakelijk idee crypto exchange

Start een futures exchange voor uitsluitend Belgische en Nederlandse investeerders. Maak een deal met de overheid dat iedere keer als iemand koopt of verkoopt, een klein percentage als belastingen wordt afgehouden. Op dezelfde manier zoals dat nu bij Online Poker wordt gedaan. 

11) Internetfraude

Zoals je kan zien zijn er genoeg legale manieren om geld te verdienen met bitcoin en altcoins. Maar er zijn ook een aantal illegale manieren. Al deze manieren plaatsen we onder de noemer internetfraude.

Er zijn talloze bitcoin scams, crypto oplichters en malafide social engineers die proberen jouw munten te ontfutselen.

In ons artikel over de 9 gevaarlijke bitcoin scams leggen we je alle technieken uit die fraudeurs gebruiken.

 

 

Deel deze pagina met vrienden of collega's

Of praat erover in onze crypto community

 

Gerelateerde artikels