Arne

Microstrategy koopt opnieuw 328 bitcoin

De Bitcoin wedloop draait op volle toeren en bedrijven zoals Microstrategy, Tesla en Square nemen het voortouw. Microstrategy, nu al de grootste institutionele bitcoin hodler, heeft opnieuw 328 bitcoin toegevoegd aan zijn portfolio. Waar de prijs van bitcoin (BTC) naar toe zal gaan weet niemand, maar zolang de huidige institutionele trend zich blijft voortzetten, the sky is the limit.

Image
Microstrategy homepage

Microstrategy is nog steeds niet klaar met bitcoin kopen. Waarom zou je genoegen nemen met 90.000 bitcoin (BTC) als je even goed voor de 100.000 kan gaan? Microstrategy CEO Michael Saylor is het spilfiguur in deze hele operatie. Hij steekt zijn voorliefde voor blockchain, Bitcoin en Ethereum niet onder stoelen of banken.

Er zijn tal van podcasts, interviews en videofragmenten op YouTube te vinden waar Michael precies vertelt waarom hij zo bullish is.

Fragment 1

Fragment 2

Fragment 3

Wat is Microstrategy?

Microstrategy is opgericht in 1989 en is een toonaangevend software ontwikkelingsbedrijf. Met behulp van het Microstrategy Analytics Platform kunnen organisatie eenvoudig grote hoeveelheden data analyseren en omzetten naar rapporten en dashboards. Met behulp van het Microstrategy Identity Platform kunnen organisaties zelf hun eigen veilige mobiele app ontwikkelen voor het verifiëren van accounts en identiteiten.

Bezoek de homepagina.

Image
bitcoin holdings van bedrijven

Institutionele bitcoin bags

Niet enkel Microstrategy is zijn zakken aan het vullen. Op de bovenstaande afbeelding kun je de grootste beursgenoteerde bedrijven zien die holdings in bitcoin hebben.

Tesla is het tweede grootste bedrijf met holdings van bijna 50.000 bitcoin (BTC).

Waarom kopen instituties Bitcoin?

Om dezelfde reden dat ze goud, aandelen en andere financiële instrumenten kopen: als hedge tegen inflatie. Zulke bedrijven hebben vaak enorme bedragen in liquide middelen op de bank staan. Met een gemiddelde inflatie van tussen de 1.5 en 2.5% is dit toch iets om rekening mee te houden.

Daarom investeren bedrijven een deel van hun liquide middelen in aandelen, edelmetalen en ook cryptomunten.

Akkoord, maar waarom Bitcoin?

Bitcoin heeft een unieke economische eigenschap die geen enkel ander goed ter wereld heeft, ingebouwde anti-inflatie. Iedere 4 jaar wordt het aanbod van nieuwe bitcoin gehalveerd tijdens een evenement dat we de Bitcoin halvening noemen. 

In 2140 zullen zo alle 21 miljoen bitcoin op de markt zijn. Dit is de maximum oplage.

Waar je bij andere financiële middelen moet hopen dat de vraag ernaar zal stijgen, moet je bij bitcoin enkel hopen dat de vraag ernaar hetzelfde blijft. Omdat je weet dat het aanbod zal halveren.

Dit is de basis van een markt van vraag en aanbod.

Deel deze pagina met vrienden of collega's

Of praat erover in onze crypto community

 

Gerelateerde artikels